Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Bâb: Kabe'de Namaz Kılmak

Bâb: Kabe'de Namaz Kılmak



190- Ahmed b. Muhammed bize anlatarak dedi ki: Abdullah bize Musa b. Ukbe'den, o Nâfi'den, o İbni Ömer'den (ra) şunu nakletti:

Abdullah b. Ömer (ra) Kabe'ye girdiği zaman aynı istikamette yüzü yönünde ilerler, kapıyı tam arkasına alır, Önündeki duvarla arasında üç arşın kalıncaya kadar giderdi. (Orada) namazını kılar ve bunun için Bilâl'in (ra) Allah Resûlü'nün (sav) namaz kıldığı yer olarak bildirdiği yeri bulmaya çalışır, sonra da şöyle derdi: Bizden biri için Kabe'nin dilediği tarafında namaz kılmasının sakıncası yoktur.[11]



Şerh

Bizden biri için Kabe'nin dilediği tarafında namaz kılmasının, sakıncası yoktur" ifadesinde, Müslü­manların Kabe'nin içinde olmak şartıyla diledikleri noktada namaz kılabile­ceklerine işaret edilmektedir. Kendisinin tam olarak namaz kıldığı yeri öğ­renme gayreti ise, sünneti birebir yaşama aşkının tezahüründen başka bir şey değildir.



Hüküm



Bir Müslüman, imkân bulup da Kabe'nin içinde namaz kılabilirse, iste­diği noktasında namaz kılabilir. Çünkü onun her noktası kıbledir.


Kategoriler

- namaz - hac - umre - dua - oruc - ashab - ashabın fazileti - ticaret - cihad - abdest - ilim - haram - ölüm - iman - iyilik - nikah - hadis - kıyamet - islam - cennet - miras - sünnet - mal - fitne - Kadın - sadaka - yemin - zina - zekat - ihram - evlilik - köle - feraiz - zikir - cemaat - kurban kesmek - mescid - kısas - hayız - günah - helal - amel - gusül - borç - kibir - cehennem - hüküm - öldürmek - kafir - takva

MollaCami.Com