Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Bâb: Şeytan Taşlamadan Sonra Koku Sürünmek

Bâb: Şeytan Taşlamadan Sonra Koku Sürünmek



196- Ali b. Abdillah bize anlatarak dedi ki: Süfyân bize Abdurrahman b. el-Kâsım'dan, o zamanın en faziletli kişilerinden biri olan babasından şunu nakletti:

Âişe'yi (r.anhâ) şunu söylerken dinledim: İhrama gireceği ve ih­ramdan çıkacağı vakit Beytullah'ı tavaf etmeden önce Allah Resûlü'ne (sav) işte şu ellerimle misk sürdüm.

Bunu söyledikten sonra ellerini uzattı. [17]



Şerh



İhrama gireceği ve ihramdan çıkacağı zaman" ifadesinde koku sürünmenin her iki anda da müstehap olduğu haber veril­mektedir. Allah Resulü (sav) bunu bizzat yapmıştır.



Hüküm



İhramlının koku sürünmesiyle ilgili hükümlere daha Önce işaret edilmiş­ti. Bkz. 181 no.lu hadis-i şerif.



Ders



Müslüman bir hanımefendi kocasına hayatın alanında olduğu gibi hac ibadeti sırasında da yardımcı olmalıdır. Hz. Âişe annemizin fr.anhâ) b ko­nuyla ilgili davranışı, bu konuda diğer Müslüman hanımlar için sağlam bir örnek oluşturmaktadır.


Kategoriler

- namaz - hac - umre - dua - oruc - ashab - ashabın fazileti - ticaret - cihad - abdest - ilim - haram - ölüm - iman - iyilik - nikah - hadis - kıyamet - islam - cennet - miras - sünnet - mal - fitne - Kadın - sadaka - yemin - zina - zekat - ihram - evlilik - köle - feraiz - zikir - cemaat - kurban kesmek - mescid - kısas - hayız - günah - helal - amel - gusül - borç - kibir - cehennem - hüküm - öldürmek - kafir - takva

MollaCami.Com