Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

72. Kadının, Babasının Yüzünden Kanı Temizlemesi

72. Kadının, Babasının Yüzünden Kanı Temizlemesi


Ebu'l-Aliye şöyle demiştir: "Ayağımı meshedin, çünkü ayağım hasta."

243- Ebû Hazim, Sehl İbn Sa'd es-Sâidî'nin, İnsanlar kendisine Hz. Peygamber'in yarasının ne ile tedavi edildiğini sorduklarında, şöyle söylediğini duymuştur:

"Bunu benden İyi bilen kimse kalmadı. Ali, Uhud günü kalkanına su doldu­rarak getiriyordu. Fâtıma da Resûlullah'ın yüzünden kanı silîyordu. Bir hasır alınarak yakıldı ve yaraşma bastırıldı.[98]


Açıklama


Bu hadis tedavi olmanın meşru olduğunu, yaralara pansuman yapılmasını, harplerde kalkan kullanıldığını ve tüm bunları tevekkül edenlerin efendisi olan Hz. Peygamber yaptığı İçin bunların tevekküle engel olmadı­ğını göstermektedir.

Bu hadis, kadının babasının ve diğer mahremlerinin tenine dokunabileceği­ni, hastalıklarını tedavi edebileceğini de göstermektedir.


Kategoriler

- namaz - hac - umre - dua - oruc - ashab - ashabın fazileti - ticaret - cihad - abdest - ilim - haram - ölüm - iman - iyilik - nikah - hadis - kıyamet - islam - cennet - miras - sünnet - mal - fitne - Kadın - sadaka - yemin - zina - zekat - ihram - evlilik - köle - feraiz - zikir - cemaat - kurban kesmek - mescid - kısas - hayız - günah - helal - amel - gusül - borç - kibir - cehennem - hüküm - öldürmek - kafir - takva

MollaCami.Com