Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Bâb: Başa Ve Sakala Misk Sürülmesi

Bâb: Başa Ve Sakala Misk Sürülmesi



420- İshâk b. Nasr bize anlatarak dedi ki: Yahya b. Âdem bize İsra­il'den, o Ebû İshâk'tan, o Abdurrahman b. el-Esved'den, o babasından, o Âişe'den (r.anhâ) şöyle dediğini nakletti:

Allah Resulü'ne (sav) bulabildiği en güzel miski sürerdim. O kadar ki miskin pırıltısını başında ve sakalında görürdüm.[22]



Şerh



"İsrail" b. Yûnus'tur.

Bu bab altında zikredilme sebebi, kadınlarla erkeklerin kullandıkları ko­kularının farklılığına işaret etmek için olabilir.

Çünkü hanımlar erkeklerden farklı olarak kokuları yüzlerine de sürerek bununla süslenirlerdi. Erkeklerin bu tarz süslenmesi ise, kadınlara benze­mekten dolayı haram kılınmıştır.


Kategoriler

- namaz - hac - umre - dua - oruc - ashab - ashabın fazileti - ticaret - cihad - abdest - ilim - haram - ölüm - iman - iyilik - nikah - hadis - kıyamet - islam - cennet - miras - sünnet - mal - fitne - Kadın - sadaka - yemin - zina - zekat - ihram - evlilik - köle - feraiz - zikir - cemaat - kurban kesmek - mescid - kısas - hayız - günah - helal - amel - gusül - borç - kibir - cehennem - hüküm - öldürmek - kafir - takva

MollaCami.Com